HISTÒRIA

L'ORIGEN DE CAN PARELLADA, ON ES TROBA LA CASA FAMILIAR I LES CAVES NAVERAN, ES REMUNTA AL SEGLE XI, COM TESFICA LA CAPELLA ROMÀNICA EXISTENT A LA FINCA.

A mitjans del segle XIX, don Pablo Parellada va emigrar a l'Argentina a la recerca de fortuna i, ja de tornada a Espanya, es va casar amb la filla del Marquès de Naveran, senyor de Guernika, i va comprar la finca on s'assentaria la família. Al final de la fil.loxera, don Pablo va replantar (replantà) la finca amb vinyes de la varietat Montònec - avui coneguda com Parellada, en record del seu nom - que, amb el temps, vindria a ser primordial en l'elaboració del cava.

A la seva mort, va llegar la propietat al seu fill gran, Pau Parellada de Naveran, qui la va transmetre a la seva filla Antònia, casada amb el suís René Gillieron, que, el 1975 i amb el seu fill Michel, va decidir reactivar significativament la producció de les seves vinyes.

Així, Caves Naveran va ser fundada el 1984 pel seu actual conseller delegat, Michel Gillieron Parellada de Naveran, llicenciat en Enologia per l'École d'Ingénieurs de Changins (Suïssa). Decidit a impulsar un projecte arrelat a la terra dels seus avantpassats, ha volgut conservar el caràcter artesanal i familiar que sempre van tenir els seus cellers.

Bodega