CAVA PERLES BLANQUES

**** RECONEIXEMENTS ****
2010: segons Robert Parker de "Wine Advocate", puntuació 91/100

CAVA PERLES BLANQUES

COMPOSICIÓ
Pinot Blanc de Noirs, Chardonnay

MANERA D'ELABORACIÓ
Després de recollir i seleccionar a mà acuradament el raïm de Pinot en caixes, per evitar el trencament de la baia i possibles maceracions en el transport al celler, es refreda la verema a molt baixa temperatura abans de macerar lleugerament i premsar suaument amb la pneumàtica . El raïm Chardonnay per Cava, és veremat amb una bona acidesa i amb un equilibri òptim. Les dues varietats fermenten en inoxidable a molt baixa temperatura per obtenir i preservar al màxim les seves aromes. Una part del Chardonnay fermenta en bótes de roure. Un cop realitzats els cupatges i estabilitzat el vi base, es procedeix al tiratge i segona fermentació en ampolla. Després d'una criança de més de vint mesos està llest per assaborir-lo.

DEGUSTACIÓ

Examen visual
Color groc pàl·lid brillant, amb reflexos grocs i verds. Les seves petites "perles blanques" pugen lentament, formant un rosari de capritxosos dibuixos que finalitzen en la corona.

Examen olfactiu
Aroma peculiar i agradable, potent i fina, la primera vegada ens delecta i sorprèn a l'olfacte i la segona vegada ja convida a assaborir-lo, aromes subtils i persistents de caràcters fruiters, varietals i amb lleugeres notes de criança.

Examen gustatiu
En boca és personal, untuós amb nervi i agradable, en el retrogust persistent i complex, es perceben clarament notes degudes a la criança en lies i algun petit record del seu breu pas per barriques.

Impressió final
Fi i esplèndid, al paladar és potent amb bon equilibri, saborós i amb una llarga persistència aromàtica. És una cava d'una qualitat i finesa inigualables.

Consum
Descobreixi el millor maridatge al seu gust amb aquest cava que harmonitza amb diversitat de plats elaborats. Ideal per prendre'l durant els àpats.

 

[ BOTIGA ONLINE ]

< TORNAR A TOTSELS CAVES